Beverīnas novads, Brenguļu pagasts, Ruņģi

Lauku īpašums "Ruņģi", Brenguļu pagastā pie Abula upes

Cena

1 000 000 €

Platība

376 m2

Zeme

60 000 m2

Stāvs

2

Guļamistabas

4
Nosūtīt ziņu broker link arrow

Brenguļos, gleznainā Abula upes ielokā, atjaunota senā, 18.gs Latvijas ainavai raksturīgā viensēta, jaunā kvalitātē ar modernas tehnoloģijas risinājumiem. Māja atjaunota ļoti kvalitatīvi, darbus atzīstamā kvalitātē veikuši vietējie amatnieki. 2017.gadā iegūts apbalvojumu “Gada labākā būve Latvijā”. Arhitekte Alla Mellēna.
Īpašuma sastāvs:
-zemes gabals ar kopējo platību 6 ha;
-dzīvojamā māja ar kopējo platību 376 m2, dzīvojamā platība 331,22 m2;
-lauksaimniecības noliktava;
- saimniecības ēka;
-atpūtas māja;
-pirts ēka.

Dzīvojamai mājai atjaunots tās ārējais izskats, kā tas saglabājies no 19. gs. – divslīpju dakstiņu jumts ar raksturīgo nošļaupumu – “ļāčpakaļu” – galos, mūra sienas un koka dēļu apšuvums. Māja ir perfekti nosiltināta un panākta augsta energoefektivitāte. Ēkas konstrukcijas saplūdinātas ar oranžēriju, veidojot atvērtu zaļojošu telpu. No attāluma regulējamie jumta logi mājas vidū veido ātriju, kas izgaismo pirmo stāvu.
Logus var atvērt, aizvērt un aptumšot ar tajos iestrādātām žalūzijām. Modernās vēdināšanas sistēmas “TwinFresh COMFO RA1-50” ar rekuperācijas elementiem ļauj katrā telpā nodrošināt uzsildīta svaigā gaisa pieplūdi.
Automātiskais, no attāluma regulējamais centrālapkures katls ir iznests ārpus mājas un novietots saimniecības ēkā, tā atbrīvojot māju no degšanas procesa izmešiem un riskiem. Kā oriģināls sildelements ir izmantotas apsildāmās kājlīstes, kuras šajā situācijā bija visefektīvākās. Mājas fasādei izmantotas krāsas ar pašattīrīšanās efektu. Tās ražotas ar nanotehnoloģijas palīdzību, un, pateicoties gaismas spēkam, uz tām nenosēžas atmosfēras netīrumi. Arī lietus ūdens no lielās jumta plaknes tiek savākts un novadīts uz upes nogāzi.

Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums