Liepāja, Dzintaru iela

Pārdod jūgenstila savrupmāju Liepājā

Cena

Cena pēc pieprasījuma

Platība

1 450 m2

Zeme

3 107 m2

Stāvs

3

Guļamistabas

5
Nosūtīt ziņu broker link arrow

Pārdod vienu no iespaidīgākajām celtnēm – jūgenstila savrupmāju Liepājā. Savrupmāja atrodas prestižā, klusā privātmāju rajonā apmēram 5 minūšu gājienā no pludmales un netālu no koncertzāles "Lielais Dzintars."

Ēka projektēta 1912.gadā pēc Zviedrijas konsula T.R.Ekbluma pasūtījuma, tās sākotnējā funkcija bija kalpot par greznu namu, kurā uzņemt viesus un rīkot neaizmirstamas svinības. Ēka ir unikāla ar to, ka tā ir vienīgā somu arhitekta Larsa Sonka projektētā ēka Latvijā. Būve izceļas ar cēlu atturību un vienlaikus izsmalcinātību apjomos un apdares plastiku.

Savrupmājas pirmajā stāvā no priekštelpas pa kreisi atrodas kabinets, bet pa labi plašs salons, aiz kura izkārtota dzīvojamā istaba un ēdamzāle ar kamīnu. Visa māja ir iekārtota ar izsmalcinātām mēbelēm. Iekštelpās ir ekskluzīvs remonts. Pagalma pusē ir virtuve ar dažādām palīgtelpām. Otrajā stāvā izkārtotas piecas guļamistabas, vairākas vannas istabas, tualetes un ģērbtuves. Ēkas zemākā spārna pirmajā stāvā atrodas sauna, džakuzi, 25 metrus garš baseins un trenežieru zona.

Ēkā izbūvēts stiklots ziemas dārzs un lifts, ar kuru var nokļūt uz otro stāvu vai ēkas zemāko pirmo stāvu.

Laika gaitā ēka piedzīvojusi dažādas pārmaiņas gan estētiskās, gan funkcionālās, tomēr līdz pat šodienai tā ir saglabājusi savu arhitektonisko vērtību, kas rada unikalitātes iespaidu uz katru, kurš to ierauga.





Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums