Rīga, Centrs, Emiļa Melngaiļa iela

Ekskluzīva privātmāja Rīgas centrā

Cena

1 380 000 €

Platība

291 m2

Zeme

300 m2

Stāvs

3

Guļamistabas

4
Nosūtīt ziņu broker link arrow

Piedāvājam iegādāties vēsturisku, mūsdienīgiem elementiem papildinātu privātmāju Emiļa Melngaiļa ielā 6, Rīgas klusajā centrā. Lieliskā ēka celta 1934. gadā pēc izcilā latviešu ķirurga Pāvila Mucenieka pieprasījuma, savukārt tās autors ir Nikolajs Nords, jūgendstila arhitekts, kura projekti redzami arī citviet Rīgas centrā.
Lai arī ēka atrodas netālu no Krišjāņa Valdemāra ielas, kas atrodas pastāvīgā skaņu un kustību virpulī, Melngaiļa ielas 6 nams nodrošina izcilu patvērumu no pilsētas burzmas, jo atrodas saspringtās maģistrāles sānielā. Kopumā īpašumu veido 300 kvadrātmetrus plats zemesgabals un trīs stāvus augsta privātmāja, kuras platība sasniedz 291,4 kvadrātmetrus. Ēkas interjeru var raksturot kā gaišu, mājīgu un elegantu, pateicoties tajā veiksmīgi saglabātajām un atjaunotajām oriģinālajām mājas interjera dizaina sastāvdaļām – grīdas parketam, čuguna radiatoriem, griestu dekoriem un koka logiem. Pirmajā privātmājas stāvā, kas ir 101,8 kvadrātmetrus plats, atrodas virtuve, kabinets un dzīvojamā istaba, taču 75,2 kvadrātmetru platajā otrajā stāvā atrodas trīs guļamistabas. Uz mājokļa jumta atrodas plaša jumta terase, kurai iespējams piekļūt caur 20,7 kvadrātmetru plašiem bēniņiem.
Privātmājas vēsturiskie elementi lieliski mijiedarbojas ar mūsdienu interjera dizaina aktualitātēm – tumšais parkets, durvis un kāpnes lieliski kontrastē ar baltajām sienām un santehnikas objektiem. Patiesi unikālu dvesmu ēkai sniedz lustras, kas atgādina slaidus svečturus, kā arī starpsienu logs, kas kalpo kā apburošs dekoratīvs rotājums ar dabas skata attēlu. Kā papildus priekšrocību var minēt arī ēkas labiekārtoto teritoriju – jauko dārza apgaismojumu, mūsdienīgo bruģa segumu un zāliena laistīšanas sistēmu. Ēkas apsildīšanā tiek izmantota gāzes apkure, savukārt pirmais stāvs un pagraba stāvs aprīkots ar siltajām grīdām. Tāpat mājā ierīkota automātiskā difuzoru ventilācija, ko iespējams papildināt ar citām kondicionēšanas iekārtām, tās izvietojot bēniņos.
Mājoklis ir lieliski piemērots cilvēkiem, kuri vēlas izbaudīt lielisko atrašanās vietu un viegli pieejamās ērtības, ko nodrošina dzīvošana Rīgas centrā, vienlaikus izjūtot privātumu, plašās telpas un izolētību no kaimiņiem un ielas trokšņiem. Senatnīgā, taču lieliski saglabājusies privātmāja, kuru papildina moderni arhitektoniskie elementi, ir fantastiska dzīvesvietas opcija vēsturiskas arhitektūras un interjera dizaina cienītājiem.

Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums