Rīga, Jugla, Mazā Juglas iela

Iegādei tiek piedāvāta vēsturiska muiža Juglas ezera krastā

Cena

Cena pēc pieprasījuma

Platība

1 226 m2

Zeme

2 079 m2

Stāvs

2

Guļamistabas

9
Nosūtīt ziņu broker link arrow

Iegādei tiek piedāvāta Juglas ezera krastā mītošā vēsturiskā Zēlustes muiža ar tai pieguļošajiem zemesgabaliem kopējā platībā 38 682 m2. Muiža ir celta 19. gadsimta pirmajā pusē un mūsdienās dēvēta kā viena no sakoptākajām un elegantākajām muižiņām Rīgā.

Tās nosaukums, tulkojot no vācu valodas, nozīmē “ezerprieks”, kas nebūt nav tālu no patiesības, jo līdz 20. gadsimta sākumam Zēluste bijusi rīdzinieku iecienītākā izbraukumu vieta. Ūdens un meža tuvums, svaigs gaiss un atrašanās vien 30 minūšu brauciena attālumā no Rīgas centra padara šo vietu par pasakainu. Tā atrodas burvīgā lokācijā un ir vēstures apveltīta. Ne velti ēka ir tikusi atjaunota un tiek dēvēta par valsts nozīmes pieminekli.

Zēlustes muižiņas kompleksā atrodas 2 dzīvojamās ēkas ar 5 palīgēkām. Galvenajai muižas ēkai, kas ir 1225,9 m2 liela, izbūvēts no jauna pazemes pagraba stāvs ar lielu terasi, kas paver pasakainu skatu uz Juglas ezeru. Telpas nodrošinātas ar dienas gaismu, jo zemes valnis atvirzīts no ēkas ar atbalsta sienu. Tajās ierīkotas svinību telpas, kino zāle, plaša baseina telpa, pirts, ģērbtuves, vīna pagrabs un citas telpas. Teritorijā atrodas arī tādi papildinājumi kā 2 ainaviskas privātas pludmales, laivu piestātne, garāža 8 mašīnām, skatu tornis, 2 romantiskas lapenes, dīķis ar āra pirti, kūpinātava un ugunskura krāsns, iekopts dārzs, apsardzes telpa, atsevišķs dzīvoklis saimniecības pārvaldniekam.

Lielās mājas pirmajā stāvā ir trīs guļamistabas, otrajā stāvā atrodas galvenā guļamistaba un viesu istaba. Mazajā mājā ir ierīkoti 5 apartamenti ar virtuvi un atsevišķiem sanmezgliem katrā.

Ēka un apkārtējā teritorija pēdējo reizi atjaunota ar vislielāko sapratni un rūpību 2006. gadā.

Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums