Rīga, Centrs, Baznīcas iela

Dzīvoklis blakus Esplanādes parkam

Cena

544 800 €

Platība

227 m2

Stāvs

2/4

Guļamistabas

7

Vannas istabas

3
Nosūtīt ziņu broker link arrow

Uzsākot pārdošanu, piedāvājam unikālus dzīvokļus vēsturiskā jūgendstila ēkā, kas atrodas pie Esplanādes parka, Baznīcas ielā 5. Šis arhitekta Fridriha Šefela 1908 gadā uzbūvētais īres nams ,bij. Savicka, vēlāk Zēbela nams .
Izsmalcināts stateniskais jūgendstils, samērā agrs šīs stilistikas piemērs. Ēkas fasādes apdarē eleganti izkopta ornamentālā būvplastika pilnīgi iekļauta arhitektoniskajā pamatformā. Dekoratīvie ciļņi aizņem ailstarpas starpstāvu pārsegumu līmeņos. Kāpņu telpas logos un caurbrauktuves vārtu linetē ir tipiskā jūgendstila manierē veidotas vitrāžas.

Četros stāvos izvietoti 10 dzīvokļi ar platību ap 200 m2, kuriem ir ievērojams 4 metru griestu augstums. Ēku raksturo skaista vēsturiskā kāpņu telpa ar koka paneļiem un jūgendstila vitrāžām. No dzīvokļu logiem paveras apburošs skats uz Esplanādes parku, un blakus esošā viesnīca Latvija piedāvā iespēju īrēt pazemes stāvvietu. Šī izcilā atrašanās vieta nodrošina vieglu piekļuvi visas pilsētas centra priekšrocībām un infrastruktūrai.

Pārdošanas cena ietver ēkas pilnīgu renovāciju, iekļaujot fasādes un kāpņutelpas remontu, jumta un logu nomaiņu, inženierkomunikāciju un elektroinstalāciju atjaunošanu, siltuma un ūdens skaitītāju ierīkošanu, kā arī siltummezgla izveidi. Dzīvokļos tiek veikta ārdurvju restaurācija un telpu sadalīšana dzīvokļu īpašumos. Renovācijas darbi tiks pabeigti līdz 2024. gada pavasarim.

Šis piedāvājums ir lieliska iespēja ieguldīt ne tikai dzīvojamā telpā, bet arī biroja izveidē, ļaujot jums pielāgot to saviem gaumes un interjera priekšstatiem. Iegādājoties šo dzīvokli, jūs iegūsiet ne tikai ērtu dzīvošanas vietu, bet arī vēsturisku un ekskluzīvu mājokli pilsētas sirdī.

Broker image

Sazinies ar mums