BLAUMAŅA IELA 11/13

BLAUMAŅA IELA 11/13

Eklektisma kompozīcijā un apdarē veidotā īres nama Blaumaņa ielā 11/13 būvapjomā, 1901.gadā arhitekts Aleksandrs Šmēlings daļēji iekļāvis jau senāk celtās četrstāvu mūra ēkas (1881. gads arhitekts L.H.Geigenmuller) apjomu, saglabājot tās fasādes sadalījumu. Fasādes apdare papildināta ar atsevišķām jūgendstila skulptūrām un ornamentālām detaļām. Četri spēcīgi izvirzītie dzegu balsti rotāti ar skulpturāliem ciļņiem, kuros simbolizēta tēlniecība, glezniecība, rūpniecība un arhitektūra.

Skaistais un cēlais nams drīzumā atkal atgūs savu sākotnējo krāšņumu, ēkai 2023.gadā plānota fasādes renovācija un ūdens un kanalizācijas stāvvadu maiņa.

Pārdošanā 15 gaiši un plaši dzīvokļi 86m2 līdz 200 m2 platībā, dzīvokļos nepieciešams veikt remontu. Daudzviet saglabājušies skaistie griestu greznojumi, parketa grīda, vēsturiskās iekšdurvis.

Blaumaņa iela ir viena no dzīvākajām un ērtākajām Rīgas centra ielām, kurā ir neskaitāmas kafejnīcas, saloni, dažādi veikaliņi, tirdzniecības centrs, biroji, ārstniecības iestādes, fitnesa zāles utt. Visi Rīgas teātri, opera, vairāki parki, Centrālā dzelzceļa stacija, autostāvvieta ir tikai 10 -15 minūšu gājiena attālumā no nama Blaumaņa ielas 11/13.

Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums