Jūrmala, Dzintari, Piestātnes iela

Jūrmalas koka arhitektūras pērle

Cena

350 000 €

Platība

200 m2

Zeme

1 718 m2

Stāvs

2

Guļamistabas

4
Nosūtīt ziņu broker link arrow

Piedāvājam iegādāties īpašumu Dzintaros, jūras pusē, kas sastāv no zemes gabala un uz tā esošas Jūrmalas koka arhitektūras stilā būvētas 2 stāvu mājas.
Īpašums atrodas Dzintaros, Piestātnes ielā.
Skaistā divstāvu koka ēka celta 19.gs. beigās historisma arhitektūras tradīcijās. Galveno fasādi raksturo rizalītveida mezonīns ar lodžiju un segtu lieveni. Ēkas dienvidu pusē piebūvēta vienstāvu veranda ar masverka praišļojuma stiklojumu, austrumu pusē atrodas tradicionālā vasaras virtuve ar ķieģeļu mūra ledus pagrabu. Ēku raksturo pusaploces ailas ar diagonālkārtojuma režģi, dekoratīvi statņi, dzega, sandriki un kokgriezums jumta savilcē.
Kārlis Andreas Kalniņš šo zemesgabalu savulaik nopirka no Bulduru muižas, un nostāsti vēsta, ka viņš par to samaksāja tūkstoš zelta cara rubļus. Šī māja tika būvēta kā saimnieku vasaras nams. Ēkas kopējā platība ir 200 kv.m., ēka tikusi izmantota galvenokārt kā vasarnīca, tai ir nepieciešama renovācija. Ir rekonstrukcijas noteikumi un projekts, ēkas apjomu ir iespējams palielināt. Ēkas iekšpusē ir vairākas istabas, 2 virtuves un 2 vannas istabas. Dzīvojamā istabā ir saglabāts un dažus gadus atpakaļ restaurēts 19.gs kamīna oriģināls ar jaunu kurtuvi, kurš tiek izmantots mājas apkurei. Zemes gabala platība ir 1718 m2. Īpašuma vēsturiskā aura savienojumā ar lielisko atrašanās vietu Jūrmalas pilsētas centrā padara šo īpašumu neatkārtojamu. Šāda veida īpašumu nav saglabājies un būs izcils atradums tiem, kas meklē autentisku un nesabojātu Jūrmalas koka arhitektūras stila māju.

Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums