Siguldas novads, Mores pagasts, Saulstari

Unikāls lauku īpašums - Briežu dārzs Vidzemē

Cena

Cena pēc pieprasījuma

Platība

550 m2

Zeme

2 856 400 m2

Guļamistabas

6
Nosūtīt ziņu broker link arrow

"Safari parks More" ir unikāls uzņēmums, kas atrodas tikai stundas braucienā no Rīgas, Siguldas novada Mores pagastā. Šis ir pirmais privātais briežu dārzs Latvijā, kas tika izveidots 1992. gadā pašreizējo saimnieku pūliņu rezultātā. Saimniecība ietver plašu teritoriju un vairākas ēkas, veidojot daudzpusīgu vietu ar dažādām aktivitātēm un dabas baudīšanas iespējām.

Atrašanās vieta un īpašums:
Saimniecība nodrošina plašu teritoriju, 285 ha privātā īpašuma platības un papildu 180 hektāriem nomātās zemes. Ēku komplekss ietver viesu namu "More" 550 kv.m. platībā, dzīvojamu māju, vairākus angārus, šķūni, kaltes, kūti, ragu māju un mājiņu pie dīķa.

Infrastruktūra un iekārtas:
Īpašumā ir uzstādīti 30 kW saules paneļi, izveidoti ūdens urbumi, mobilā kautuve, sadalē un saldētavu, dīķi ar meniķi, tiltu, žogu un vārtus, kas kopumā ir 17 kilometru garumā. Tehniskā aprīkojuma sastāvā ietilpst traktori, automašīnas, piekabes, pļaujmašīnas, sējmašīna un dažādas cita veida iekārtas.

Briežu audzēšana un zinātnes sadarbība:
"Safari parks More" ir sertificēta vaislas briežu audzēšanas saimniecība, kas specializējas dažādu asinību vaislas briežu audzēšanā. Saimniecībā ir 300 staltbrieži, 120 dambrieži un 12 mufloni, kuri tiek audzēti kontrolētā vidē ar individuāliem aplokiem, nodrošinot detalizētu informāciju par katra dzīvnieka radniecību. 2019. gadā uzsākts zinātnes sadarbības projekts, kura mērķis ir bezatlikuma briežu pārstrāde un tehnoloģiju attīstīšana, lai iegūtu augstvērtīgas izejvielas ar potenciāli augstu pievienoto vērtību.

Tūrisms un viesu uzņemšana:
Uzņēmums piedāvā dažādas iespējas tūristiem, tai skaitā 1.5 km garu pastaigu taku, kas ļauj apmeklētājiem baudīt dabas skaistumu. Viesu nams "More" piedāvā 6 numurus ar iespēju nakšņot 22 viesiem, banketu zāli 50 cilvēkiem un pirti. Papildus tam, uzņēmums organizē pilna servisa loku medības, piesaistot gan ārvalstu, gan vietējos tūristus.

"Safari parks More" ir piemērs ilgtspējīgai saimniecībai, kurā apvienota vides aizsardzība, tūrisms un inovācijas, veidojot daudzveidīgu, ienesīgu un interesantu piedāvājumu lauku tūrisma vajadzībām gan vietējiem, gan ārzemju klientiem.

Broker image

Sazinies ar mums