Apkopojot 2022. gada datus, Latvia Sotheby’s International Realty ar gandarījumu informē, ka pērn uzņēmuma piedāvājumā esošo nekustamo īpašumu kopējā summa pārsniegusi miljardu eiro!  Noslēgti  pārdošanas un īres darījumi 170 izsmalcinātiem, iedvesmas un elegances pilniem mājokļiem turpat 33 miljons eiro apmērā. Jūtam patiesu prieku un pozitīvu saviļņojumu, aizvadot patiešām produktīvu un ražīgu nekustamo īpašumu darījumu sezonu, kas bija balstīta ilggadējā darba pieredzē, pilna aizraujošiem  izaicinājumiem, kā arī – turpinot līdzšinējo gadu tradīciju – bagāta izciliem rezultātiem!

Kā iespaidīgākos prestižā starptautiskā zīmola Sotheby’s International Realty pārstāvja Latvijā darījumus var akcentēt lieliskos penthouse dzīvokļus Jūrmalā, unikālajā projektā KADO KARIM, kuru kopējā summa sasniedza divus miljonus eiro. Aptverot 378 un 421 kvadrātmetrus plašu  dzīvojamo platību, mājokļi piedāvā mierpilnu dzīvesvietu, kurā harmoniski mijiedarbojas augstākās izcilības būvniecības materiāli kopā ar neizmērojamu komfortu, ko papildina  svaigais, netālu esošās jūras spirgtais gaiss. Kopumā 2022. gadā Jūrmalas reģionā premium klases nekustamo īpašumu tirgū ieguldīti 67.8 milj. eiro, kas slavenās kūrortpilsētas saulaino, rāmās priežu dvesmas piepildīto atmosfēru viennozīmīgi padara par pieprasītu dzīves vietu daudzu klientu vidū.

Nemainīgu pieprasījumu premium nekustamo īpašumu tirgū vairāku gadu griezumā ieņem arī Rīgas reģions, kurā 2022. gadā veikti 809 darījumi 182 miljonu apmērā – par 608 tūkstošiem eiro vairāk nekā 2021. gadā. Iespaidīgākie Latvia Sotheby’s International Realty premium segmenta darījumi Rīgas apkaimē veikti Mežaparkā un Klusajā centrā, kur, vairāku ekskluzīvu nekustamo īpašumu vidū izceļami divi pēc darījuma summas apjomīgākie mājokļi – viens par 950 tūkstošiem eiro, savukārt otrs par vienu miljonu, 350 tūkstošiem eiro. Jaunie Klusā centra burvīgo mājokļu īpašnieki projektā TAL RESIDENCE izbauda krāšņu interjera dizainu, kas sniedz svaigu un laikmetīgu skatījumu uz retro stilu, savukārt Mežaparka lepnās privātmājas iemītnieki aizvada ikdienu 657 kvadrātmetrus plašā, atspirdzinošas dabas ieskautā namā.

Izvērtējot 2022. gada pārdošanas rezultātus, īpaši jāizceļ Pierīga, kas pērn piesaistījusi arvien lielāku klientu skaitu. Idilliskajās Rīgas robežas apkaimēs 2022. gadā ieguldīti 60,9 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar 2021. gadā noslēgtajiem darījumiem 36,3 miljonu eiro apmērā, liecina par 68,5% izaugsmi premium nekustamo īpašumu darījumu jomā. Baltezerā, Upesciemā, Spuņciemā, kā arī citos apkārtnes rajonos, kas piedāvā gleznainu, labiekārtotu un drošu ikdienas vidi, pieejami moderni, augstākajiem standartiem un mūsdienīgām tehnoloģijām aprīkoti mājokļi un privātmāju ciemati, kuru augstais pieprasījums nudien neliecina par klientu ieinteresētības samazināšanos. Veiksmīgi darījumi noritējuši arī tuvāk dabai – Latvijas krāšņajos laukos, kur pēc darījuma summas apjomīgākais atrodas Līgatnē, rāmu putnu čaloņu un harmonisku ūdenstilpņu ieskautā teritorijā.  Aptverot 50 hektārus zemes un 454 kvadrātmetrus dzīvojamās platības, grandiozais īpašums pārdots par vienu miljonu eiro.

Ilze Mazurenko | Latvia Sotheby’s International Realty īpašniece un pārdošanas eksperte

Atskatoties uz tik veiksmīgi aizritējušajiem darījumiem, Latvia Sotheby’s International Realty īpašniece un pārdošanas eksperte uzsver: “Izvērtējot 2022. gadā paveikto, top skaidrs, ka labu īpašumu piedāvājums strauji sarūk. Augstvērtīgi, izciliem materiāliem veidoti mājokļi ieņem galveno lomu premium nekustamo īpašumu darījumu sfērā, ko dzīvokļu un privātmāju īpašnieki dažkārt pat neapzinās, maldīgi izvērtējot tirgus apstākļus. Ja īpašuma pēdējais remonts ir veikts pirms vairāk nekā 10-15 gadiem, to nebūs iespējams pārdot par iespaidīgu summu, jo pircēji labprātāk izvēlēsies mūsdienu kvalitātes standartiem un ērtībām atbilstošus mājokļus.” Tāpat īpašniece akcentē pastiprināto klientu ieinteresētību par īpašumiem ārvalstīs: “2022. gadā novērojām, ka klienti vēršas pie mūsu pārdošanas speciālistiem, lai konsultētos par jauna, omulīga mājokļa iegādi ārpus Latvijas. Pārstāvot elitāro zīmolu Sotheby’s International Realty Latvijā, saviem klientiem piedāvājam ekskluzīvu pieeju unikālam starptautisko nekustamo īpašumu tīklam, tādējādi paverot durvis neatkārtojamu īpašumu iegādei jebkurā pasaules daļā”.

Lai gan nekustamo īpašumu tirgu raksturo regulāras, reizēm arī krasas pārmaiņas un svārstības, tomēr Latvia Sotheby’s International Realty var lepoties ar izciliem 2022. gada rezultātiem, kas sasniegti, pateicoties mūsu pārdošanas un īres speciālistu komandas augstajai pieredzei un profesionalitātei, kā arī precīzai un detalizētai izpratnei par situāciju tirgū. Uzņēmumam šobrīd pieder plašākais un ekskluzīvākais premium klases īpašumu klāsts, kas Latvia Sotheby’s International Realty izceļ kā neapšaubāmi visvērtīgāko un kompetentāko tirgus spēlētāju elitāro privātmāju un dzīvokļu segmentā.