Elizabetes Rezidence

Elizabetes Rezidence

Elizabetes iela ir viena no interesantākajām Rīgas ielām arhitektūras pieminekļu skaita un to ieskaujošu parku daudzuma – blakus atrodas Kronvalda parks, Esplanāde un Vērmanes dārzs. Iela savu nosaukumu ieguvusi bija par godu Aleksandra I sievai ķeizarienei Elizabetei Aleksejevnai, un tā pirmo reizi Rīgas kartē parādās 1812. gadā. Elizabetes iela, tāpat kā daudzas citas ielas, vēstures gaitā, vairākkārt mainījusi savu vārdu. 1940. gadā tā kļuva par Kirova ielu, tad Valtera fon Pletenberga gatvi, tad atkal Kirova un pēc daudzkārtējās vārda maiņas, 1990. gadā iela beidzot atguva savu vēsturisko nosaukumu – Elizabetes iela.

Iela sākas tā sauktajā Klusajā centrā, ko īpaši mīl uzņēmēji, diplomāti un ārzemju viesi. Šai apkaimei ir raksturīgs miers, iztiekot bez kņadas, kas parasti nepamet lielpilsētas, saglabājot visas centra priekšrocības - drošību, greznus dzīvokļus, respektablus birojus, veikalus, restorānus. Elizabetes iela tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām ielām Rīgā. Tādēļ nepārsteidz tas, ka šo ielu kā savu dzīvesvietu tik bieži izvēlējušās dažādas vēsturiskas personības.

Elizabetes ielas 18 ēkas arhitekts ir Jānis Frīdrihs Baumanis, iespējams, viens no pazīstamākajiem arhitektiem Latvijā, kurš ir izstrādājis aptuveni 150 ēku projektus, tai skaitā Latvijas Bankas, Rīgas apgabaltiesas un Rīgas cirka ēku. Šīs slavenā arhitekta meistardarbam Elizabetes ielā 18 tika iedvesta jauna elpa. Ēka tika pilnībā rekonstruēta, nomainītas grīdas, komunikācijas, izveidots stiklots ātrijs, iespaidīga ieejas zāle (lobijs), automatizēta pazemes autostāvvieta.
Visos dzīvokļos ir restaurēti vai uzstādīti malkas kamīni, ierīkota “gudrās mājas” sistēma, skaņu necaurlaidīgi ozolkoka logi un parkets no masīvkoka ozolkoka dēļiem. Liela uzmanība tika pievērsta trokšņu izolācijai, drošībai un topošo iedzīvotāju ērtībai. Visi dzīvokļi ir pilnībā pabeigti, aprīkoti ar vācu virtuvi Leicht, Kuppersbuch, Miele tehniku. Pieci dzīvokļi ir pilnībā mēbelēti.
Kopā ēkā ir 21 dzīvoklis no otrā līdz sestajam stāvam, tajā skaitā, 3 divlīmeņu dzīvokļi, ar dzīvojamo platību no 65 līdz 145 m2. Telpas pirmajā stāvā ir paredzētas komerciālai izmantošanai. Pagrabstāvā atrodas noliktavu telpas ar platību 3-9 m2, kas paredzētas ikvienam no ēkā esošajiem dzīvokļiem, kā arī mājas tehniskās apkopes telpas. Ēkā ir uzbūvēta daudzstāvu stāvvieta 8 automašīnām ar izbrauktuvi no pagalma.

Pretī mājai atrodas Bergs kvartāls ar veikaliņiem, 5 zvaigžņu viesnīcu, restorāniem, bāriem un sporta zāli. Ideāla vide perfektai dzīvei.

Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums