Lofts & Rosegold

Lofts & Rosegold

Lofts&Rosegold visas cilvēka dzīves izpausmes mijiedarbojas un ir savstarpēji saistītas. Tās apvieno “Skandināvu stila” filozofija un laimīgas dzīves filozofija, kura piepilda šo projektu ar harmoniju un kopību. Šeit dažādu laikmetu arhitektūras stili atklāj un papildina viens otru. Plašā halle – kā pievilkšanās centrs, komercplatības paplašina kvartāla iedzīvotāju iespējas, bet iedzīvotāji atbalsta uzņēmējus, kuri darbojas zem vienas kopīgās ēkas jumta.
Projekts ir jauna 7 stāvu daudzdzīvokļu ēka un četrstāvu ēka – arhitektūras piemineklis, kas veidots neorenesanses stilā, kuras apvieno stikla galerija.
Jaunajā ēkā – 75 dzīvokļi, kur platība ir no 50,2 līdz 171,4 m2, kuri izvietoti no 2-ā līdz 7-am stāvam. Griestu augstums ir 2.96 m, bet 7-ā stāvā – 3.00 m. Ēkas pirmajā stāvā ir izveidotas komercplatības. Atsevišķu uzmanību ir pelnījusi 4-stāvu ēka – arhitektūras piemineklis, kas iekļauts Unesco mantojuma reģistrā. Šajā ēkā ir vairākas iekārtojuma koncepcijas. Viena no tām – tas ir dalījums Loft tipa dzīvokļos. Tāpat, pastāv iespēja izmantot ēkas telpas kā komercplatības- pilnībā. Griestu augstums no 3.11 m līdz 6.54 m.
Dzīvojamais kvartāls Lofts&Rosegold – ir spilgts savstarpējas dažādu laikmetu mākslas mijiedarbības piemērs, kurā vecajai ēkai tiek piešķirta dārgakmeņa loma, bet jaunajai – krāšņa, Lofts skaistumu izceļoša “rozā zelta” ietvara loma. Veidojot mūsdienu arhitektūras veidolus, kas nākotnē varētu kļūt par 21. gadsimta mākslas pieminekļiem, attīstītājs ļoti rūpējies par pilsētas vēsturi, tādēļ saglabājis sākotnējo Lofts ēkas izskatu, kas ir izpildīts svinīgā neorenesanses stilā. Lofts ēka ar ķieģeļu fasādi, kas rotāta ar pilastriem, pusapaļiem izliektiem logiem un dekoratīvām nišām, ar 5 un 6 metrus augstiem griestiem apartamentos Rīgas klusajā centrā kļūs par vienīgo “loft” dzīves stila piemēru tīrā veidā.
Ietvaram ir izvēlēts tieši rozā zelts, jo tas ir krāšņs un silts metāls, kas ļauj atklāt tā akmens mistiskās īpašības, ar kuru tas ir savienots. Rosegold dzīvojamā ēkā izveidoti 70 dzīvokļi ar terasēm, balkoniem un savu privāto teritoriju. Augšējo stāvu nišas un izvirzītās formas saudzīgi ierāmē veco ēku, Rosegold ēka it kā aizsargā Lofts ēku un izceļ tās skaistumu.

Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums