Rīga, Vecrīga, Kungu iela

Premium ēka, unikāla atrašanās vieta Vecrīgā

Cena

4 300 000 €

Platība

1 508 m2

Zeme

319 m2

Stāvs

6
Nosūtīt ziņu broker link arrow

Pārdošanā tiek piedāvāts unikāls komercobjekts vēsturiskajā centrā. Premium atrašanās vieta Eiropas nekustamo īpašumu tirgū.
Ēka vēsturiski būvēta un plānota kā viesnīcas ēka, taču tās novietojums būtu labvēlīgs arī biroju, tirdzniecības centra vai dzīvokļu mājas izveidei. Ēkas kopējā platība ir 1508 kv.m., iznomājamā platība – 1063 kv.m. (ieskaitot tirdzniecības platību 1. stāvā 200 kv.m.).
Ēkas pagrabstāvā paredzētas tehniskās telpas, dažādas palīgtelpas un virtuve restorāna vajadzībām, kas atrodas nama 1. stāvā. Šeit ieplānota arī recepcija un vestibils.

No ēkas 2. stāva līdz 6. stāvam paredzēti 34 viesnīcas tipa numuri ar skaistu skatu uz Melngaiļu namu, Pēterbaznīcu, Daugavu un Vecrīgas panorāmu.

Ēkas fasādei tika izmantots lielizmēra premium klases melnais granīts. Baltijas klimatā ir svarīgi atzīmēt arī materiāla izturību pret straujām temperatūras svārstībām un augstu mitruma līmeni.

Jumta apdarei izmantots vara materiāls. Tam ir cēls sarkanīgs tonis, kas raksturīgs šim metālam un lieliski sader ar Vecrīgas jumtu šarmu.
Pēc vairākiem desmitiem gadu (atkarībā no konkrētās vietas klimatiskajiem apstākļiem) vara jumts sāk iegūt malahīta zaļu vai tirkīza zaļu nokrāsu (tā saukto patīnu). Šādā stāvoklī vara jumts paliek visus turpmākos gadus.
Vara jumtam nav nepieciešama apkope vai krāsošana, kas ievērojami samazina tā ekspluatācijas izmaksas. Pateicoties vara antikorozijas īpašībām, šāda veida jumts var kalpot vairāk nekā simts gadus.

Rātslaukums tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem laukumiem Rīgā un visbiežāk tiek attēlots suvenīros. Tieši šeit sākas galvenās pilsētas ekskursijas. Tiek uzskatīts, ka 1510.gadā šeit uzstādīta pirmā Ziemassvētku eglīte.
Rātslaukums ir datēts ar 13. gadsimtu un ir Rīgas centrālais laukums. Sākotnēji tur atradās liels tirgus, kur tika ievestas preces no dažādām Eiropas daļām. Tāpēc ilgu laiku tas bija pazīstams kā "Tirgus laukums", kas mainījās 1334. gadā, kad laukumā tika uzcelta rātsnams, un tas kļuva par Rīgas politisko centru.







Ērtības

Broker image

Sazinies ar mums